Over ons

Snel, efficiënt en milieuvriendelijk steunzolen produceren

Met SKIKK SCAN willen Koen Laeveren en Louis Vanheertum van Skikk Orthopedie de maatname en productie van steunzolen sneller, efficiënter en milieuvriendelijker laten verlopen. Ze bedachten het concept vanuit hun eigen ervaringen tijdens het opmeten van steunzolen via de klassieke methode. Die werkwijze heeft niet alleen een lange doorlooptijd, maar is belastend voor het milieu omwille van de eenmalig bruikbare schuimdozen en het transport van de maatname naar de productie. Daarnaast is deze maatname niet eenvoudig en vereist het de nodige kennis.

Accurate maatname voor steunzolen

Door gebruik te maken van een voetscanner wordt de maatname accurater en kan de data digitaal verzonden worden naar de productie. De bediening van de scanner en software is vrij eenvoudig, zodat iedereen ermee aan de slag kan. Op die manier kan deze dienst op een constante basis aangeboden worden en niet enkel op afspraak of vaste maatnamemomenten.

Dit opent vele mogelijkheden voor apothekers, bandagisten, orthopedisten, podologen, prothesemakers en sportdokters die hun klanten een vlotte service en kwalitatieve steunzolen willen aanbieden. 

Productie van steunzolen op maat

Na het ontvangen van de data, wordt deze verwerkt en kan de productie van de steunzolen van start gaan. Om tegemoet te komen aan de eisen van de klant, kunnen de steunzolen op maat geproduceerd worden. De keuze van materialen, kleuren en afwerkingsgraad zorgt ervoor dat de eigenheid behouden blijft. Een vaste kostprijs per afwerkingsgraad maakt de tarifiëring transparant. 

3D geprinte steunzolen

Naast de gangbare productiemethode, waarbij met CNC-gestuurde machines gewerkt wordt, kunnen steunzolen ook 3D geprint worden. Deze methode zorgt voor minder afval en is duurzamer. Een 3D steunzool is bovendien flexibel en luchtdoorlatend, met een grote mate van comfort. een extra voordeel wanneer de steunzool door athleten gebruikt wordt.

Ondersteuning van A tot Z

Van start gaan met SKIKK SCAN is makkelijk. Na een verkennend gesprek of demonstratie ter plaatse wordt meteen duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Onze installateurs leveren en installeren de scanner en geven een opleiding. Hierna kan u zelf aan de slag om de maatnames te doen en de meetdata door te sturen naar ons atelier. Hier worden de steunzolen geproduceerd volgens uw specificaties en wensen, om ze binnen de 5 werkdagen te leveren. Waar nodig bieden we professionele ondersteuning.

Koen Laeveren
Koen Laeveren
Zaakvoerder, administratie
Louis Vanheertum
Louis Vanheertum
Zaakvoerder, productie

Met Skikk Scan bekom je een enorme tijdwinst én kan je makkelijk en snel steunzolen op maat leveren aan je klanten

Meer info?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact op! Of contacteer ons op info@skikk-scan.be.